viernes, 6 de diciembre de 2013

Ποιος «τραβιέται» πια στο χειρουργείο;

Η νέα, «αναίμακτη» μέθοδος εγγυάται την άμεση σύσφιγξη του προσώπου.

Μείξεις μυστικών βοτάνων, μαγικές συνταγές και πομάδες έδωσαν στο πέρασμα των αιώνων τη θέση τους σε τεχνολογικά εξελιγμένες καλλυντικές συνθέσεις που υπόσχονταν -και πετύχαιναν- πολλά. Κι όταν την εμφάνισή του έκανε το χειρουργικό νυστέρι, θεωρήθηκε επανάσταση που μπορούσε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα - και μέχρι ένα βαθμό το πετύχαινε, με αρκετό κόστος, όμως, και αναπόφευκτο πόνο. Ο χρόνος, όμως, δεν είναι εύκολος αντίπαλος και οι ρωγμές του ήταν υπαρκτές και πάντα παρούσες. Σε συνδυασμό με το φόβο πολλών ανθρώπων να καταφύγουν στο χειρουργικό τραπέζι για λόγους αισθητικής, η αναζήτηση μιας άλλης οδού προς τη νεότητα προέβαλλε ως φυσική ανάγκη. Έτσι, τα τελευταία χρόνια η επιστήμη, με τη βοήθεια της εξελιγμένης τεχνολογίας, κατευθύνθηκε στις μη επεμβατικές μεθόδους -ή αλλιώς αναίμακτες λύσεις- εστιασμένες κατά κύριο λόγο στην πρόληψη των σημαδιών της ηλικίας αλλά και την αποκατάσταση προβλημάτων που έχουν προκύψει από το πέρασμα του χρόνου - και όχι μόνο. 


 
Μία από αυτές τις μη επεμβατικές μεθόδους ομορφιάς είναι η Thermage, η οποία, όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας -διευθυντής κλινικής πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και επιστημονικός υπεύθυνος στο κέντρο πλαστικής χειρουργικής και laser «Aναγέννηση»- μειώνει τη χαλάρωση στις περιοχές του προσώπου και του λαιμού, ενώ έχει αποδειχθεί κλινικά η αποτελεσματικότητά της στη σύσφιγξη και το ελαφρύ «τράβηγμα» (lifting) του δέρματος. «Είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία που επιτυγχάνει σύσφιγξη του δέρματος, ανανέωση του περιγράμματος του προσώπου και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για παραγωγή από τον οργανισμό πιο υγιούς κολλαγόνου - το δομικό στοιχείο που διαμορφώνει την υφή του δέρματος», εξηγεί. «Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται το ότι είναι "γρήγορη", εύκολη, ανώδυνη και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες». 

 
Η μέθοδος Thermage εφαρμόζει μια πιστοποιημένη τεχνολογία πυκνωτικής σύζευξης ραδιοσυχνοτήτων (RF). Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ένα προηγμένο τεχνολογικά άκρο θεραπείας, το Thermatip, που μεταφέρει ένα ελεγχόμενο ποσό ενέργειας RF στην επιδερμίδα. Με κάθε επαφή, το Thermatip θερμαίνει ομοιόμορφα μεγάλη ποσότητα κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και τους υποδόριους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα με ειδικό ψυκτικό μηχανισμό, που ονομάζεται Thermacool. Αυτή η βαθειά και ομοιογενής θερμική δράση προκαλεί την άμεση σύσφιγξη των βαθύτερων δομών του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, νέο και αναδομημένο κολλαγόνο παράγεται συσφίγγοντας επιπλέον την επιδερμίδα και εξασφαλίζοντάς μας ένα υγιέστερο, πιο λείο και νεανικό πρόσωπο. Η αίσθηση από την εφαρμογή του Thermage είναι μια εσωτερική θερμότητα, καθώς η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) μεταφέρεται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και τους υποδόριους ιστούς. Αυτή η αίσθηση αποτελεί την ένδειξη ότι το κολλαγόνο αγγίζει τις αποτελεσματικές θερμοκρασίες σύσφιγξης. Ο εξειδικευμένος γιατρός προσαρμόζει το απαιτούμενο ποσό ενέργειας προκειμένου η θεραπεία να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Το Thermatip ψύχεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διέλευση των ραδιοσυχνοτήτων, προστατεύοντας την επιδερμίδα και κάνοντας τη θεραπεία απολύτως ανεκτή. 

1 comentario:

  1. Splendid Article, there are being reading this web site recent days and nights but now document used your time to thank you for a records you're the one discussing around....Cccam Server

    ResponderBorrar